Szolgáltatások

Személyes pszichológiai konzultáció

A pszichológussal történő konzultáció egy segítő kapcsolat, amelyben feltétel nélküli elfogadás, rengeteg empátia és támogatás vár, ahol közelebb kerülhetsz önmagadhoz és önmagad elfogadásához. Ahol elmondhatod, mi nyomja a lelked, milyen kérdéseken kattogsz nap, mint nap, ahol vállalhatod még a csúnya gondolataidat is és ezáltal teljesen feloldódhatsz és önmagad lehetsz.

Online pszichológiai konzultáció

Elfogultság nélkül tudom azt mondani, hogy az önismereti munka online térben is kiválóan működik, hiszen mikor külföldre költöztem, ott folytattam a korábban már megkezdett önismereti munkámat a pszichológusommal, ami óriási segítség volt, hiszen ezt a változást az életemben meg tudtam beszélni egy szakemberrel.

A találkozásokat konzultációnak, vagy ülésnek hívjuk.

Magának a konzultációnak a folyamata az ülésekből és az ülések között eltelt időből áll, tehát a folyamatnak ugyanúgy része a két ülés közötti idő is, amikor szintén lényeges változások zajlanak benned. Például új viselkedésformák beépülése a mindennapokba, ezekre adott reakciók a környezetből, jobb közérzet, panaszok csökkenése stb.

Tartózkodsz az online konzultációtól?

Az online konzultáció előnyeiről és nehézségeiről írtam egy külön bejegyzést, a blog bejegyzések között találod, kérlek olvasd el.

Az első alkalmak, kb. 1-3 ülés

Első alkalommal kipróbáljuk, hogy működik e megfelelően az internet, alkalmas e az általad választott helyszín a konzultációra, megtörténik a bemutatkozás, és megbeszéljük, hogy ki mit vár el a folyamattól. Minden ülés körülbelül 50 perc hosszú.

Nem lehet előre meghatározni, de körülbelül az első három ülés szükséges arra, hogy megelőző tájékozódásként feltárjuk, hogy mi a probléma természete, miben vársz el, vagy miben van szükséged segítségre. Van, aki úgy érkezik a konzultációra, hogy tudja, hogy mivel van problémája. Van olyan is, aki nem tudja megfogalmazni ezt, akkor együtt kezdünk el azon dolgozni, hogy mi a cél, és merre induljunk el. És persze olyan is van, hogy megérkezik a kliens egy problémával, és közben feltárunk más helyzeteket is az életéből, amin szeretne például változtatni. Ebből a szempontból minden egyes kliens más és más, a lehetőségek tárháza végtelen.

Kezdeti szakasz

Az időkeret tisztázása szempontjából a konzultációk gyakorisága és az egész folyamatnak a hossza minden esetben egyéni megítélésű. Általában időhatáros konzultációkat tartok, ami azt jelenti, hogy megegyezünk a konzultáció egészének időtartamáról is, hogy körülbelül hány alkalommal tervezünk találkozni. Kutatások igazolják, hogy már a 3-5 alkalmas konzultációk is pozitív eredményt hoznak, de sok esetben nehéz ezt előre megbecsülni, ezért írtam, hogy „körülbelül”. De itt is rugalmasan, a te igényeidet fogjuk figyelembe venni

Ebben a szakaszban megegyezünk a célkitűzésekről, és egy szóbeli szerződést kötünk, amelyben megállapodunk az időkeretről, az anyagiakról, és a kölcsönös elvárásokról. Ez a szóbeli szerződéskötés a felek közötti alapvető bizalomra épít és arra, hogy a folyamat két önálló személy közötti megállapodáson alapul.

Középső szakasz

A következetességet és a rugalmasságot szem előtt tartva zajlanak a konzultációk. A meghatározott szempontok módosulhatnak, új problémák, célok merülhetnek fel, de a fókusz most már nem a problémán, inkább annak megoldásán van. A konzultáción való részvétel már annyira nem új szituáció, így könnyebben megy a kommunikáció is. Ahogy halad előre a folyamat, a konzultációk gyakorisága ritkulhat, így több idő marad az elsajátított új működésmódok való életben történő gyakorlására.

Lezáró szakasz

Amikor már mindketten úgy érezzük, hogy javulás, változás következett be, kerülünk közel a kitűzött célunkhoz, vagy már el is értük azt, és a boldogulás az életben egyre jobban megy, elkezdünk felkészülni a konzultációs folyamat lezárására. Ez lehet a konzultációs alkalmak további ritkulása, vagy egy aktív lezáró szakasz, amelyre szintén szánunk pár ülést, de semmiképp sem váratlanul történik meg. Megegyezünk abban is, hogy a későbbiekben, szükség esetén milyen formában tartjuk a kapcsolatot. Természetesen van lehetőség a konzultációs folyamat újra kezdésére, folytatására, vagy kontroll ülés beiktatására.

Küldj üzenetet

Amennyiben bármilyen kérdésed felmerül, ne habozz, küldj emailt!
A küldött üzenetekre legkésőbb 24 órán belül reagálunk.

Telefonszám

+36 70 425 27 58

Helyszín

1056 Budapest
Váci utca 51.

Rendelési idő

Hétfő-Péntek: 9:00-20:00
Szombat: 10:00-14:00