Miért lélektámogató?

A jelentés mögöttes tartalma

A lélektámogató.hu egy pszichológus weboldala, és az oldal fantázia nevének kitalálásakor két dolog motivált: legyen benne olyan, ami utal az elméleti vonatkozásra és olyan is, ami utal a segítő hivatásra.

Maga a pszichológia szó a lélek tudományát jelenti, mivel a psziché és a logosz görög szavakból tevődik össze és az emberi gondolkodást és viselkedést tanulmányozza. Innen a lélek szó.

A segítő hivatás oldaláról nézve pedig egy pszichológussal történő konzultációs folyamat segítő kapcsolatnak számít. Korántsem azért, mert valami nagy probléma van azzal az emberrel, aki pszichológushoz jár. Szerencsére manapság egyre többen ráéreznek az ízére, hogy egy ilyen segítő kapcsolatban a pszichológusnak feltárhatják a lelkük bármely apró rezdülését, amik nem csak negatív gondolatok, érzések vagy félelmek lehetnek, hanem pozitív érzések vagy gondolatok is. Sőt vágyak és örömteli helyzetek is.

Egy életszerű példa

Gondolj csak egy költözésre, vagy egy karácsonyra a családdal, a várva várt munkahely váltásra, vagy egy kisbaba születésére. Ezek először mindenkinek pozitív érzéseket és gondolatokat juttatnak eszébe, de valójában annyi stresszel járnak, hogy előkelő helyen szerepelnek a stresszt okozó életesemények listáján. Szóval ilyen helyzetekben sokakkal előfordul, hogy azt sem tudják, hogy mit gondolnak, de azt meg végképp nem, hogy mit éreznek. És egyedül, külső segítség nélkül ezekkel vagy hasonló helyzetekkel csak nehezen birkóznak meg. Ebben a helyzetben nagyon jól tud esni, ha van egy segítő, türelmes és empatikus személy, aki meghallgat, elfogad, tükröt tart, vagyis egy kart szimbolizálva, „megtart”, támogat.

Támogat az utadon, amelyen elindultál, támogat a döntéseidben, támogat az önfeltárásban, támogat az érzéseid felismerésében. Mert sokszor csak ennyi hiányzik. Együtt érzés, megértés, erőt adás, támogatás. És utána máris minden könnyebbnek tűnik. Innen a támogatás szó.

Küldj üzenetet

Amennyiben bármilyen kérdésed felmerül, ne habozz, küldj emailt!
A küldött üzenetekre legkésőbb 24 órán belül reagálunk.

Telefonszám

+36 70 425 27 58

Helyszín

1056 Budapest
Váci utca 51.

Rendelési idő

Hétfő-Péntek: 9:00-20:00
Szombat: 10:00-14:00