Mi is az az OH kártya?

Mi jut eszedbe erről a két betűről, hogy OH?

A válasz természetesen nagyon sok minden lehet, de itt egy egészen egyszerű dologról van szó. Ezt a két betűt mondod, amikor valamilyen váratlan, hirtelen és egy magától értetődő felismerésre jutsz. Ami nagyon gyakran így hangzik:

OH, tényleg! OH igen! OH, ez az! OH, hogy én erre eddig nem is gondoltam!

Kik alkották meg az OH kártyákat?

Moritz Egetmeyer humanisztikus pszichológus, pszichoterapeuta és Ely Raman festőművész. És erről a rácsodálkozásra és felismerésre használt nemzetközi hangzásról keresztelték el mind a módszerüket, mind a kártyacsaládot OH-nak.

Roppant egyszerű a név, nem igaz? Viszont ennél sokkal több van benne! Szó szerint és átvitt értelemben is.

  • Szó szerint az alapkártya csomagban 88 darab kép és 88 darab szókártya van, amelyeket ha kombinálunk, 7744 kombinációt tudunk létrehozni. Így elég kicsi az esélye, hogy kétszer találkozunk pontosan ugyanazzal a kombinációval. A képek egyébként miniatűr festmények, amelyek a mindennapi élet aspektusait mutatják be, a szavak pedig a képek verbális oldalát.
  • Átvitt értelemben pedig a kártyák sok helyzetben és formában használhatók, az egyéni munkától a csoportfolyamatokig, a „laza” történetmondástól a nagyon mély belső feltárásig.

Vajon az OH kártyázás munka vagy játék?

Mindegy hogy hívjuk, önismereti munkának, vagy egy jó pszichológiai játéknak (annak indult az 1980-as évek elején), mert az OH így is, úgy is működik.

Pszichológusként hiszünk abban, hogy egy jó játék az felszabadít, elűzi a stresszt, és könnyebbé teszi az élet kihívásaival szembeni megküzdést. Elég, ha az önfeledten játszadozó gyerekekre gondolunk, akik egy egyszerű játék során megmunkálják a bennük lévő érzelmeket, amik így könnyebben feldolgozhatóvá válnak a számukra. Ugyanerre a jó játékra van szüksége a 21. század felnőtt emberének is, aki az OH kártyázás során ezt átélheti. Hogy hogyan? Gyere és próbáld ki velem.

Vagy látogass el a Oh Kártya weboldalára és vegyél részt valamelyik workshopon vagy önismereti csoportban.

Az OH kártyák jelentése

Az OH kártyák nem rendelkeznek meghatározott jelentéssel. Itt nincsenek jó vagy rossz válaszok, csak válaszok vannak és egyéni látásmódok. Ezáltal széles skáláját tartalmazza az elképzeléseknek és az ideáknak.

A kártyáknak jelentést, értelmezést te fogsz adni, mégpedig olyant, ami belőled, a személyiségedből és a lelkedből fakad.

Az OH kártya és módszer: pszichológia, semmi spiritualitás!

Az OH kártyák sokszor pszichikai tükörként szolgálnak, és az egyéni pszichológiai konzultációk keretében lehetőséget adnak az önvizsgálatra, úgy, hogy betekintést nyújtanak az érzelmeidre, elakadásaidra, és a személyes asszociációiddal segítik a saját megoldásaid megtalálását. Használatával fejlődik a kreativitás, a képzelet, a kommunikáció, tovább az önismeret, az önbizalom, az önkifejezés is.

Az egyéni konzultáció során tükröt mutatok neked, hitelesen reflektálok, a felismeréseidet összefoglalom és empatikusan veled tartok ezen az önismereti utadon. Így nyugodtan önmagad lehetsz, feloldódhatsz, játszhatsz, találkozhatsz a saját érzéseiddel és gondolataiddal. Ebben rejlik az OH kártyacsalád ereje.

Küldj üzenetet

Amennyiben bármilyen kérdésed felmerül, ne habozz, küldj emailt!
A küldött üzenetekre legkésőbb 24 órán belül reagálunk.

Telefonszám

+36 70 425 27 58

Helyszín

1056 Budapest
Váci utca 51.

Rendelési idő

Hétfő-Péntek: 9:00-20:00
Szombat: 10:00-14:00