LÉGY T-U-D-A-T-O-S!

A megfelelő viselkedés megóv minket

A mindennapi életünk minden területén lehet tudatosan viselkedni, így rengeteg káros hatástól megóvhatjuk magunkat. Magunknak teszünk szívességet, ha kicsit odafigyelünk és elkezdünk tudatosabban viselkedni.

Hogy könnyebben megjegyezd, mire is gondoltam, a TUDATOS szó betűihez jelentéseket társítottam.

Így ha csak végiggondolod a betűket, már tudni is fogod, mely területekre lehet érdemes fókuszálni, vagy ebből láthatod, melyik terület a „mostoha gyerek”, melyikkel lenne érdemes tudatosabban is foglalkoznod.

A betűk jelentése

TEST: törődj vele, mozgasd meg rendszeresen, egyél jó ételeket, hogy jobb legyen a közérzeted, legyen energiád.

ÚJDONSÁG: próbálj ki új dolgokat. Egy új csokit a boltból. Egy olyan témájú könyv/film, amit eddig nem néztél meg, olvastál el. Vagy egy olyan étel, amit eddig még nem ettél. Fel tudod dobni a szürke hétköznapokat ezzel.

DOLGOK, amiket az életed részei, amiket csak egyszerűen szeretsz. Értékeld, élvezd, hogy vannak, nap, mint nap. Add meg a módját, hogy most jön az ebéd, a délutáni kávé, vagy az esti kedvenc sorozat.

ALKALMAK: értékeld az időtöltést a barátaiddal, családoddal, egy születésnapot, egy közös ebédet, egy kirándulást. Emberek között lenni jó, alkalmat találni erre mindig lehet.

TEVÉKENYSÉG: munkával, hobbival töltött nap ad egy keretet, egy rendszert az életednek, ami támpont is egyben. 8-4ig home office, utána hobby, vagy este munka, de délelőtt mozgás, hétvégén munka, akkor hétköznap egy-egy lusta nap. A tevékenységek jó, ha váltják egymást, és nem ragadunk bele naponta 12 órára a munkába.

OLYAN TEVÉKENYSÉG, ami ÖRÖMET okoz, szívesen csinálod, kikapcsol, és csak ez a lényege. Egy felnőtt színező, vagy egy puzzle, legó, akármi, aminek csak az a „dolga”, hogy örömmel csinálod, de nincs hasznos funkciója.

SAJÁT IDŐ: én időm, mint öngondoskodás, pihenés, feltöltődés, ami mindig ad egy plusz löketet is a hétköznapjaidhoz.

 

Tudatosságodra! laughing

Küldj üzenetet

Amennyiben bármilyen kérdésed felmerül, ne habozz, küldj emailt!
A küldött üzenetekre legkésőbb 24 órán belül reagálunk.

Telefonszám

+36 70 425 27 58

Helyszín

1056 Budapest
Váci utca 51.

Rendelési idő

Hétfő-Péntek: 9:00-20:00
Szombat: 10:00-14:00